1خشال (Kheshal): خرمایی است زرد رنگ که وقتی هنوز رطب است رنگ زلالی و روشنی دارد و در نوع خودش زیباست .
۲ خاله زاری (Khalezari): خاله زاری هم زرد رنگ است و مزه ی خنکی دارد و
نسبت به بقیه ی خرما ها شیرینی کمتری دارد . از این رو خاله زاری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد .
۳ ملنگونی (Malengoni): این خرما قرمز رنگ میباشد و سرش نسبت به ته خرما
باریکتر است و نسبت به خرماهای دیگر ظریفتر و شکننده تر است به این شکل که
اگر به خرمای نارس او چیزی برخورد کند دیگر رطبش به بار نمی نشیند و خراب
می شود .
۴ سردنگ(Sordang): همان سرخ دنگ یا سرخ دانه است . این
خرما برعکس شکل ظاهریش که زمخت و بزرگ است رطبی نازک دارد که برداشتش به
صورت دانه چین صورت می گیرد.
۵ آلمهتری (َAl mehtari): رطب زرد رنگ و شکل تقریبا درازی دارد و جزوء اولین خرماهایی هست که ثمر می دهد .
.
احسان رمضانی
باحاله عزیز دوست امن